تلفن ها

02133903988 - 02133993869

فکس

02133954675

دنده زنجیر

دنده زنجیر چیست؟

دنده زنجیر وسیله‌ای است برای انتقال توان دَوَرانی از یک محور به محور دیگر که طی آن، مقدار گشتاور یا سرعت دَوَرانی یا جهت چرخش یا راستای محوری می‌تواند تغییر کند. که ان محصول نیز همین کار را می‌کنند، اما با کیفیتی متفاوت تر و صنعتی تر …

دنده زنجیر در صنعت، دنده و زنجیر  هر یک به تنهایی معنای کاربردی چندانی ندارند و تنها زمانی که چرخ‌ دنده با زنجیر همراه می‌گردد معنا و مفهوم کاربردی می‌یابد. بنابراین چرخ زنجیر یکی از تجهیزات صنعتی و چرخی‌ دندانه‌ دار است که ردیف و شبکه‌ای از زنجیرها حول آن قرار می‌گیرد و به واسطه دندانه‌های آن قدرت یا حرکت انتقال می‌یابد؛ بدین صورت که زنجیر همراه با ساختاری که دارد می‌‌تواند در مسیر چرخش چرخ‌دنده با قرارگیری بر شاخک‌ها و دندانه‌های آن، نیروی تولید شده را به چرخ‌ دنده‌های بعدی منتقل نماید.

انواع دنده زنجیر

چرخ دنده یکی از بهترین و مناسب ترین و ارزانترین روش هایی است که برای انتقال حرکتی در سیستم ها استفاده میشود. کاربرد زنجیر و چرخ دنده در دستگاه های صنعتی دارای مزایا و معایبی است. از مزایای آن میتوان به کشش بسیار بالای آن در انتقال قدرت اشاره نمود و از معایب آن نیز پر سر و صدا بودن آن میباشد. یکی دیگر از کاربردهای زنجیر و چرخ دنده های این سیستم انتقال این است که میتوان به کارخانه های صنعتی ، کارگاهها و موتور سیکلت اشاره نمود. زنجیر و چرخ دنده ها بستگی به میزان فشار و قدرت در دستگاه ، جهت انتقال نیرو در سایزهای مختلف استفاده میشوند. برای سفارش عمده دنده زنجیر در انواع مختلف با ما تماس بگیرید.

مزایا و معایب دنده زنجیر

کاربرد دنده زنجیر در صنعت دارای مزایا و معایبی متعددی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌گردد.

مزایا :

•کشش بسیار بالا در انتقال قدرت
•امکان انتقال همزمان قدرت به چند محور
•قابلیت و کارایی خوب در محیط‌های مختلف از جمله محیط‌هایی با دما و حرارت بالا، محیط‌های پر از گرد و غبار، محیط‌های اسیدی و بازی
•عدم حساسیت به آب و زنگ زدن، عدم خورندگی آسان
•بازدهی بالا

معایب :

•گران قیمت و پر هزینه
•شرایط نگهداری دشوار
•ایجاد ضربه و ارتعاشات و تولید سر و صدای زیاد به علت ثابت نبودن سرعت انتقالی و نیروی جرمی
•مونتاژ دقیق و سخت

پارامترهای کاربردی در دنده زنجیر

پارامترهای کاربردی در دنده زنجیر، متأثر از اندازه‌های زنجیر متناظر آن است که به شرح زیر می‌باشد:
•گام چرخ زنجیر (p): فاصله طولی بین دو ساچمه از زنجیر
•گام عرضی (pt): فاصله مرکزی زنجیر در دنده زنجیرهای دو یا چندردیفه
•قطر ساچمه زنجیر (d1): قطر بیرونی ساچمه زنجیر است که با دنده زنجیر در تماس است.
•عرض داخلی زنجیر (b1): فاصله مابین صفحات زنجیر که دنده زنجیر بین آن صفحات قرار می‌گیرد.

در زنجیر صنعتی متداول ترین جنس به کار رفته استیل نگیر و فولاد با کربن کم یا زیاد است. در زنجیرهای صنعتی جهت محافظت از زنجیر از پوشش گالوانیزه استفاده می شود. پوشش گالوانیزه باعث افزایش عمر کاری زنجیر می شود، همچنین استفاده زنجیرهای با جنس تلفون نیز وجود دارد.ما در ادامه به ۳ نوع متداول دنده زنجیر جهت انتخاب صحیح اشاره می‌کنیم:

دنده زنجیر مهندسی شده (Engineered Chain Sprockets)

این نوع به گونه‌ای طراحی شده است که به طور ویژه در کاربردهای سنگین مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

•چرخ زنجیر غلتکی یا رولر (Roller Chain Sprockets)

چرخ زنجیر‌های غلتکی متداول‌ترین نوع دنده زنجیر هستند و تقریباً در اکثر کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و شامل مدل‌های تک ردیفه، دو ردیفه ، چندردیفه و نافدار می‌باشد.

دنده زنجیر بی‌ صدا (Silent Chain Sprockets)

هنگامی که در برخی از کاربردهای صنعتی انتقال قدرت، به دنده زنجیرهای بی‌ صداتر نیاز است؛ از زنجیرها و دنده زنجیرهای بی صدا (خاموش) استفاده می‌شود. آن‌ها قادر به انتقال قدرت با نویز کمتر هستند و در عین بازدهی بالا، از لرزش و ارتعاش کمی برخوردارند.

برای خرید دنده زنجیر و استعلام قیمت دنده زنجیر با جهان صنعت محمدی در تماس باشید.

دنده زنجیر

تماس تلفنی